29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Cumhuriyetin ilanının 94.yıldönümü Gümüşhane’de düzenlenen programlar ile kutlandı.

Vali Okay Memiş’in makamında tebrikleri kabulünün ardından kutlama programı Yeni Şehir Stadyumunda gerçekleştirildi.

Vali Okay Memiş ve Belediye Başkanı Ercan Çimen’in halkın ve öğrencilerin bayramlarını kutlamalarının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı okundu. Gençlik adına ise Mareşal Çakmak Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi İclal Canlı’nın konuştuğu programda daha sonra şiirler okundu, halk oyunları gösterileri sergilendi.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü öncülüğünde sporcu gruplarının yaptığı spor gösterilerinin ardından Cumhuriyet koşusu ile Cumhuriyet konulu kompozisyon, resim ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Okay Memiş, Milletvekilleri Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş, Belediye Başkanı Ercan Çimen ve Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik tarafından verildi.
Program resmi geçit töreni ile sona erdi.