Belediye 2 bin kişiye aşure dağıttı

Gümüşhane’de Belediye Başkanlığı tarafından her yıl düzenlenen Muharrem ayı etkinliği kapsamında Cuma namazı çıkışı vatandaşlara aşure dağıtıldı.

Merkez Kemaliye Camii önünde Cuma namazı çıkışında gerçekleştirilen etkinlikte Vali Okay Memiş, İl Müftüsü Ercan Aksu, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Erdem ve AK Parti İl Başkanı Av.Celalettin Köse’nin katılımıyla vatandaşlara 2 bin kişilik aşure dağıtıldı.

İl Müftüsü Ercan Aksu’nun Muharrem ayı ve Aşure günüyle ilgili bilgi vermesi ve dua yaptırmasının ardından vatandaşlara aşure dağıtımı gerçekleştirildi.

Etkinlikle ilgili bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Erdem, Muharrem ayının Kur'an-ı Kerim'de kıymet verilen dört aydan birisi olduğunu hatırlatarak, “Cenabı Allah bizleri birlikten, beraberlikten, iyilikten, güzellikten ayırmasın. Muharrem ayı herkese hayırlı olsun” dedi.