Gümüşhane Belediyesi'ne büyük ödül

Gümüşhane Belediyesi'ne büyük ödül

Gümüşhane Belediyesi Türkiye üçüncüsü oldu

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı’nın düzenlediği ‘Belediyelerde Sosyal Politikalar’ konulu proje yarışmasında Gümüşhane Belediyesi, Sosyal Projeler kategorisinde Türkiye üçüncüsü oldu.
AK Partili belediyelerce hayata geçirilen özgün çalışmaların tüm Türkiye'ye tanıtılması amacıyla AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığınca 6'ncısı düzenlenen, "Medeniyetimizi Yaşatan Dünyayla Yarışan Şehirler" Yerel Yönetimler Proje Yarışması'nın sonuçları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Ankara Ticaret Odası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleşen Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda açıklandı.
Gümüşhane’de özellikle soğuk kış günlerinde toplu taşıma araçlarını bekleyen vatandaşların sığınağı haline gelen “Akıllı Durak” projesi ile Gümüşhane Belediyesi Türkiye genelindeki 81 il arasında Sosyal Projeler İl üçüncüsü oldu.
Toplu ulaşım araçlarını bekleyen vatandaşların duraklarda olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi için “akıllı durak” adı verilen klimalı durak projesi kapsamında Hacıemin Mahallesinden Sema Doğan Parkına kadar olan bölümde her iki yönde de yaklaşık 30 noktada akıllı durak bulunuyor.
İçerisinde kliması, güvenlik kamerası, radyosu, ücretsiz wi-fi’si, şarj için elektriği ve kitaplık bulunan akıllı duraklar, geçtiğimiz kış mevsiminde özellikle ulusal medyada ve sosyal medyada büyük ilgi görmüştü.
Ödül töreninin ardından konuşan Belediye Başkanı Ercan Çimen, “Şehrim adına Cumhurbaşkanımızdan böyle bir ödül almaktan onur ve gurur duyduk. Programda Cumhurbaşkanımızı Gümüşhane’ye davet ettik ve gelme sözünü aldık. Şehrimiz için yeni projeler üretmeye devam edeceğiz” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ödül töreninin ardından projelerin sergilendiği alanda “Akıllı durak” projesi hakkında Belediye Başkan Ercan Çimen’den bilgi aldı.