Gümüşhane’de festival coşkusu başladı

Gümüşhane Valiliği ve Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen ve üç gün boyunca devam edecek olan 23. Gümüşhane Uluslararası Kuşburnu, Pestil, Kültür ve Turizm Festivali başladı.

Festivalin açılış etkinliklerine Gümüşhane Valisi Okay Memiş, AK Parti Gümüşhane Milletvekilleri Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Bahri Bayram, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse, GÜDEF Başkanı Tahsin Söğüt, GTSO Başkanı İsmail Akçay, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda Gümüşhaneli hemşehrimiz katıldı.

Etkinlikler kapsamında ilk olarak Sema Doğan Parkı önünde Şenlik meşalesinin yakılmasının ardından Belediye tarafından yaptırılan Pestil-Köme Anıtı’nın açılış kurdelesi kesildi. Burada Gümüşhane Belediyesi mehter takımı ve halk oyunları ekipleri gösterilerini sundu.

Anıtın açılışında konuşan Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, geçen yıl başladıkları anıt çalışması kapsamında 70’e yakın eseri değerlendirdiklerini anıtın kentin ana ürünleri olan pestil, köme ve kuşburnu meyvesini simgelediğini söyledi.

Daha sonra Vali Memiş ve Belediye Başkanı Çimen Kutlama Komitesi adına Gümüşhane Valiliği önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Çelenk sunumunun ardından Vali Memiş, Milletvekilleri Hacı Osman Akgül, Cihan Pektaş, Başkan Çimen ve katılımcılar Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) tarafından hazırlatılan 70 metre uzunluğundaki ay yıldız işli pestil ile yaklaşık bir kilometrelik festival kortej yürüyüşünü gerçekleştirdi.

Yürüyüşün ardından Atatürk Caddesi'nde kurulan platformda Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Gümüşhane Milletvekilleri Hacı Osman Akgül, Cihan Pektaş ve Belediye Başkanı Ercan Çimen vatandaşlara hitap etti, festival kapsamında cadde boyunca kurulan stantları gezdi.

Mahalli sanatçılar İrfan Akgül, Hüseyin Kaya, Özkan Pekin’in birbirinden güzel parçalarını seslendirdiği programın final sanatçısı olan Koray Avcı ise alanda bulunan binlerce kişiye ilerleyen saatlere kadar unutulmaz bir gece yaşattı.