15 Temmuz şehitleri anıldı

Gümüşhane’de 15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ terör örgütü tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişiminin yıldönümünde 15 Temmuz Şehitlerini anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle yürüyüş ve çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Etkinlikler kapsamında ilk olarak Hasanbey Caddesinden protokol üyeleri ve vatandaşlar ellerindeki Türk bayraklarıyla sloganlar eşliğinde yürüyüş düzenlendi.

Vali Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Halil İbrahim Zeybek, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, İl Jandarma Komutanı Albay Cezayir Danışan, AK Parti İl Başkanı Av.Celalettin Köse, MHP İl Başkanı Nadim Aydın, GTSO Başkanı İsmail Akçay, 15 Temmuz gazileri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı yürüyüş Hasanbey Caddesi, 15 Temmuz Zafer Meydanı istikametinden etkinliklerin yapılacağı Atatürk Caddesindeki Belediye binası önüne kadar devam etti.

Yürüyüşün ardından alanda kurulan platformda Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen anma programı ise saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Kur’an-ı Kerim okunması, İl Müftüsü Ercan Aksu’nun dua yaptırmasıyla devam eden etkinlikte konuşan Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Türk devleti ve milletinin 15 Temmuz’da çok önemli bir badire atlattığını söyledi.

Aktif görevde olan kamu görevlilerin gazilere ve şehit yakınlarına özellikle gönül borcu ve vefası olduğunu kaydeden Vali Memiş, “Biz her türlü darbe girişimine karşı çıkacağız. Bu bizim görevimiz. Bunun için devlet bize maaş ve yetki veriyor. Ancak buradaki arkadaşlarımın hiçbirisinin böyle bir görevi yoktu. Sadece vatan sevgisiyle böyle bir şeye kalkıştılar. Dünya siyasetinde görülmemiş bir şekilde çok önemli bir duruş sergilediler. Tankın tüfeğin kurşunun önüne canlarını siper ettiler. Hiç kimse bu mücadeleyi küçük göremez, basite indirgeyemez. Buna herkesin çok dikkat etmesi gerektiğine inanıyorum” dedi.

15 TEMMUZ ZAFERİNİN SAHİBİ MİLLETİN TA KENDİSİ

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen ise tarihteki 2. İstiklal ve demokrasi zaferi olarak nitelendirdiği 15 Temmuz zaferinin sahibinin milletin ta kendisi olduğuna vurgu yaparak, “15 Temmuz gecesi Türkiye tüm farklılıklarını geride bırakarak tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet ilkeleri etrafında birleşmiştir” dedi.

Programda siyasi partiler adına konuşan AK Parti İl Başkanı Av.Celalettin Köse, aziz milletin 15 Temmuz’da ki hain darbe girişimini tanka, topa, tüfeğe karşı kafa tutarak püskürttüğünü, milletin birlik ve beraberliğini istemeyen emperyalistlerin ülke üzerindeki hain emellerinin  devam ettiğini belirterek, bu birlik ve beraberliğin daim olmasını temenni etti.

Programda daha sonra İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi koordinasyonunda Belediye Başkanlığının katkılarıyla ülke genelinde 15 Temmuz konulu düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’da ki konuşmasının dev ekrandan alanda bulunanlara izlettirildiği programda yarışmalarda dereceye giren kompozisyon ve şiir birincileri eserlerini okudu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen sportif yarışmalarda dereceye giren sporcu ve takımlara ödüllerinin verilmesinin ardından 15 Temmuz gazileri ve şehit ailelerine plaket ve tablo takdimi gerçekleştirildi.