Belediye vatandaşların borçlarını yapılandırıyor

Gümüşhane Belediyesi, Belediye'ye borcu olan vatandaşların borçlarını yapılandırıyor.

Belediye Başkan Yardımcısı Kubilay Bozalan, yaptığı açıklamada, vatandaşların Belediye’ye olan su, emlak, çevre temizlik vergisi, eğlence, ilan ve reklam vergisi borçlarının yapılandırıldığını kaydetti.

Bozalan, 27 Mayıs 2017 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 7020 sayılı yasa ile belediyeye borcu olan vatandaşlar müracaat etmeleri halinde borçlarını yapılandırabileceklerini kaydederek, "Daha önceden 6111, 6552 ve 6736 sayılı yasalara göre yapılandırılan borçların vadelerinde ödenmesi gerekmektedir. Özellikle 6736 sayılı yasaya göre yapılandırılan borçların ilk taksitlerinin 31 Mayıs 2017 tarihine kadar mutlak ödenmesi gerekiyordu, ayrıca ikinci taksitlerin de 30 Haziran 2017 tarihine kadar ödemeleri gerekmektedir. Aksi halde yapılandırmaları bozulup borçlar eski haline dönecek olup, 7020 sayılı kanun hükümlerinden de yararlanamayacaklardır. Belediyeye borcu olan vatandaşlarımızın 30 Haziran 2017 tarihine kadar müracaat edip, 31 Mart 2017 son ödeme tarihli tahakkuk etmiş ödenmemiş borçlarını yapılandırabileceklerdir. Yapılandırılan bu borçların ilk taksit ödemesi 31 Ağustos 2017 tarihinde yapılacaktır. Vatandaşlarımızın kendilerine sunulan bu avantajı kullanmalarını bekliyoruz" dedi.