2. Dilaver Cebesi Şiir Yarışması sonuçlandı

2. Dilaver Cebesi Şiir Yarışması sonuçlandı

Gümüşhane Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen "2. Dilaver Cebesi Şiir Yarışması" sona erdi.

Belediye Başkanı Ercan Çimen, yarışmaya 639 şair toplamda 822 şiirle başvurduğu belirterek, Yavuz Doğan'ın 'Med Cezir Notları' ile birinci, Ebru Tuncer'in 'İnşirah' ile ikinci, Yunus Kara'nın da 'Ben Senin Akranın Değilim Ki Aşk' isimli şiiri ile üçüncü, Süleyman Demir'in 'Bir Yaşamak Daha Var', Halit Yıldırım'ın 'Gazeli Güzel' ve Canan Çolak'ın 'Yitik Şair Bercestesi' şiirleri ile mansiyon ödülü almaya hak kazandığını kaydetti.

Başkan Çimen, dereceye girenlere ödüllerinin 2 Haziran tarihinde yapılacak olan ödül töreni ve şiir dinletisi programında verileceğini belirterek, "Belediyemizce bu yıl Dilaver Cebeci adına ikinci kez şiir yarışması düzenledik. Yarışmamızın seçici kurulunda Turan Tuğlu, Tacettin Şimşek, Mustafa Ayyıldız, Talat Ülker, Osman Nebioğlu, Erdal Ergün ve Alim Gören yer aldı. II. Dilaver Cebeci Şiir Yarışmasına şiir gönderme son tarihi olan 5 Mayıs tarihine kadar 639 şair toplamda 822 şiirle katıldı. Katılımın yoğunluğu ve gelen şiirlerin kalitesinin üst düzeyde oluşu nedeniyle seçici kurulun çalışması beklenenden daha uzun ve zorlu geçti. Yarışma sonunda ödül törenini Atatürk Kültür Merkezi'nde 2 Haziran tarihinde düzenleyecek olduğumuz şiir gecesi programında vereceğiz" dedi.

Türkiye’nin ve Gümüşhane’nin önemli bir değeri olan Dilaver Cebeci’nin hatırasını yad ettiklerini kaydeden Başkan Çimen, "Bu tür etkinlikleri önemsiyoruz. Belediyelerin asıl görevlerinden biri de sosyal ve kültürel hayatı derinleştirmek ve zenginleştirmektir. Gümüşhane’miz büyük sanatkarlar yetiştirmiştir. Ahmet Ziyaüddün Gümüşhanevi’den Reisülhattatin Ahmet Kamil Akdik’e, Vasfi Mahir Kocatürk’ten Nurettin Özdemir’e, Hüseyin Nihal Atsız’dan Dilaver Cebeci’ye kadar ilimiz Türk kültürüne ve İslam medeniyetine nice büyük değerler katmıştır, katmaya da devam etmelidir. Bu tür etkinliklerin hem Gümüşhane’ye hem de genel anlamda Türk kültür hayatına katkı sağlayacağına inanıyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.