EVDE BAKIM HİZMETİ

EVDE BAKIM HİZMETİ

Belediye Evde Sağlık hizmeti yürütecek

Gümüşhane’de evde sağlık, bakım ve sosyal destek hizmetlerinin işbirliği içerisinde yürütülmesi amacıyla Gümüşhane Belediyesi, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü arasında protokol düzenlendi.

Gümüşhane Belediyesi’nin Süleymaniye Mahallesi'ndeki çalışma ofisinde gerçekleştirilen imza törenine Vali Okay Memiş, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Lütfi Düz ve Halk Sağlığı Müdürü Engin Pehlivan ve davetliler katıldı.

Burada konuşan Vali Memiş, devletin sosyal olmasının çok önemli olduğunu kaydederek, "Bu çok önemli bir sosyal yardım. Dinimizin, yüce kitabımız Kuran-ı Kerim’in ve Peygamber Efendimizin hadisleri gereği muhtaç olan insanlara yapılan yardım söylenmez ama sosyal devlet ilkesi gereğince hakikaten yaptığımız çok önemli şeyler var. Devletin sosyal devlet olması çok önemli. 2016 yılında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüzce Gümüşhane’de vatandaşlarımıza doğrudan yapılan sosyal yardımların tutarı 12 milyon TL’nin üzerinde. Bu da onun bir benzeri. Kişisel bakım ve temizlik, ev ve çevre temizliği, tadilat ve tamirat, yemek ve ayni yardım gibi ihtiyaçları karşılayacak olan son derece bir protokol. Hayırlı vesile olsun" diye konuştu.

Belediye Başkanı Çimen ise, sosyal belediyecilik gereği evde bakım hizmetleri başlatacaklarını belirterek, "Gümüşhane’de 2 bine yakın vatandaşımız evde bakım hizmetlinden faydalanıyor. İnşallah 2017’de bu tür sosyal içerikli projelerimiz olacak. Eve gideceğiz yaşlımızın tıraş ihtiyacı varsa onu, bakım ihtiyacı varsa onu yapacağız.  Ayni veya nakdi ihtiyacı varsa Belediye olarak karşılayacağız, bu konuda kurumlarımızla da gerekli istişareleri sağladık. Şehrimize, insanlarımıza hayırlı uğurlu olsun" ifadelerine yer verdi.