TÜRK HALK MÜZİĞİ KOROSU

Gümüşhane Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu kuruyor

Gümüşhane Belediyesi sosyal belediyecilik faaliyetleri kapsamında Türk Halk Müziği Korosu kurma çalışmalarına başladı.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Baddal Bayar, Belediye bünyesinde kurdukları halk oyunları ve tiyatro ekiplerinin ardından Türk Halk Müziği korosu kurma çalışmalarına başladıklarını belirtti.

Bayar, koro için 14-20 yaş arasındaki herkesin katılabileceğini kaydederek, "Belediye olarak vatandaşlarımızın sosyal ihtiyaçlarına karşılık verebilmek için çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. Şehrimizde yaşayan insanların huzuru ve mutluluğu için sosyal etkinlikler önem arz ediyor. Bu kapsamda açtığımız kurslara bir yenisini daha ekleyerek Türk Halk Müziği korosu kurma çalışmalarına başladık. Türk Halk Müziği korosunda eğitimleri Belediyemizde görevli Kültür Bakanlığı Mahalli Sanatkar ve Müzisyen Nedim Saraç ile yöresel sanatçımız Selçuk Çelik tarafından verilecek. Çalışmalarımızda bize her daim destek veren Belediye Başkanımız sayın Ercan Çimen'e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Koro için müracaatlar şahsen Belediyemize yapılacaktır. Kuracak olduğumuz koro ile çeşitli gösteriler yapacağız" dedi.