Festival rüzgarı sürüyor

Gümüşhane’de devam eden 21. Uluslararası Kuşburnu-Pestil, Kültür ve Turizm Festivalinin ikinci gününde de muhteşem konserler düzenlendi.

İlk gün sahne alan Baha’nın ardından ikinci günde devam eden etkinlikler kapsamında sahneye ilk olarak İnan Ayhan ve İsmet Zengin çıktı.  Daha sonra sahne alan Kerim Yılmazer, hem sahne performansı hem de bağlaması ve flütü ile izleyenlerden tam puan aldı. Yılmazer’in ardından bağlamasıyla Oğuzhan Meydan sahne aldı.

Gümüşhane müzik dünyasının duayenlerinden Selahattin Tanış ise bağlamasının eşliğinde söylediği türkülerle Gümüşhanelilere müzik resitali sundu. 

Son albümünden parçaları seslendiren bir diğer Gümüşhaneli sanatçı Seçil Yavuz ise albümünün çıkış parçalarını ilk kez hemşehrileri için okudu.

Seçil Yavuz’un ardından ‘O Ses Türkiye’ yarışmasındaki performansı ile tüm Türkiye’nin tanıdığı Gümüşhaneli sanatçı Ersin Yılmaz da, hemşehrilerine muhteşem bir konser verdi.

Uzun bir süre sahnede kalan ve sahne performansı göz dolduran Yılmaz, Gümüşhane’de oldukça kalabalık bir kitleye konser vermenin kendisi için gurur olduğunu belirterek, en kısa zamanda tekrar bir arada olmak istediğini söyledi.

Yılmaz’a plaket ve buketini takdim eden Belediye Başkanı Ercan Çimen ise Ersin Yılmaz’a 6 ay önce bu konser için söz verdiğini hatırlatarak, genç sanatçı Yılmaz’a hayatında başarı dileklerinde bulundu.

FUAT SAKA RÜZGARI 

İkinci  gün konserlerinin finalini Karadeniz müziğinin önde gelen isimlerinden Fuat Saka yaptı. 

Atatürk Caddesinin trafiğe kapatılmasıyla birlikte oluşturulan platformda sahne alan Trabzonlu sanatçı Saka’ya Gümüşhaneliler yoğun ilgi gösterirken, popüler parçalarına eşlik eden vatandaşlar, hareketli parçalarda da alanda horon oynadı.

Yaklaşık iki saat boyunca sahne alan Saka’ya plaketini ve buketini ise AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç.Dr. Kemalettin Aydın ile Belediye Başkanı Ercan Çimen birlikte takdim etti.

Geceye katılanlar saatlerce kemençe eşliğinde zevkli dakikalar yaşadı.