Belediye Meclis Toplantısı Süleymaniye Mahallesi'nde yapıldı

Belediye Meclis Toplantısı Süleymaniye Mahallesi'nde yapıldı

Gümüşhane Belediye Meclisi'nin devam eden Aralık ayı toplantılarının onuncu birleşimi Süleymaniye Mahallesi'nde gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Ercan Çimen başkanlığında Kadirbeyoğlu Konağında gerçekleştirilen toplantıya Gümüşhane Valisi Okay Memiş, AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Celalettin Köse, MHP Gümüşhane İl Başkanı Nadim Aydın ile Belediye Meclis Üyeleri katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Memiş, Süleymaniye Mahallesi’nin önemli bir merkez olduğunu kaydederek, “Süleymaniye Mahallesi’nin önemi, Müslüman Türklerin, Hıristiyan Ermeni ve Rumların yüzlerce yıl, barış ve huzur içerisinde yaşadığı bir madencilik kasabası olmasından kaynaklanıyor.  Yüzyıl önce burada, belki de daha öncesinde burada yerleşim olduğunu biliyoruz. Hala yerleşim var ama o tarihlerde çok daha kalabalıktı. Bu havza, Romalılardan beri madencilik faaliyetlerinin yapıldığı yer. Biz, ismi madencilikle anılan tek vilayetiz. Gümüşhane ismi boşa konulmuş değil. Osmanlı döneminde gümüş sikkelerin basıldığı, darphanelerin olduğu bir kentiz. Bu nedenle kısa bir süre içerisinde Süleymaniye Mahallesinde maden müzesini de oluşturacağız.”

Osmanlı İmparatorluğunun emperyalist bir devlet olmadığını vurgulayan Vali Memiş, “Hoşgörü ortamında insanların kendi kültürlerini, kendi medeniyetlerini yaşamasını mümkün kılan bir devlet anlayışına sahipti. Ancak bu yönetim üç noktada daha belirgindir. Bunların biri Mardin, ikincisi Hatay, üçüncüsü ise Süleymaniye’dir. Bu kadar iddialı bir yerdeyiz.  Bunun somut göstergesi de Süleymaniye Camisinin mihrabındaki Davut Yıldızı’dır. Davut Yıldızı, Türk-İslam geleneğinin sembolünden bir tanesidir. Birden fazla kültürlerin birlikte yaşadığı yerlerin işaretidir. Bu bizim için çok önemli bir zenginliktir. Biz, Süleymaniye’yi adeta bir Beypazarı, bir Safranbolu yapmayı hedefliyoruz. Bunu sizlerle birlikte, hep beraber yapacağız” dedi.

Vali Memiş, “Gecemiz, gündüzümüz bu kent için. Dersimize çalışıyoruz. Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Çalışmalarımızı hep birlik ve beraberlik içerisinde yapıyoruz. Belediye meclisleri, belediyelerin karar organıdır. İl genel meclisleri ile belediye meclislerinin yönetim diye bir görevi yoktur. Belediyede yönetim görevi Belediye Başkanına, il genel meclislerinde de Valiye verilmiştir. Belediye Kanunu, güçlü başkanlık sistemini esas alan bir kanundur. Belediye meclisleri de çok güçlü yetkilerle donatılmıştır. En küçük belediyenin 5 binden az nüfusu olmamalı görüşü vardır. Bir il belediyesinin ise kendi yağı ile kavrulabilmesi için de en az 100 bin nüfusu olması lazım” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Çimen ise, 1871 yılında kurulan Gümüşhane Belediyesi'nin 145 yıl aradan sonra bir ilki daha gerçekleştirdiğini ifade etti.

Başkan Çimen, Belediye Meclis toplantısının Süleymaniye Mahallesi’nde yapılarak bir ilke imza atıldığını belirterek, "Sayın Valimizin makamını Süleymaniye Mahallesine taşımasına eş zamanlı olarak biz de belediye makamını Süleymaniye Mahallesine taşıdık. Bu adımı atan Valimiz Sayın Okay Memiş’e hem ilimiz hem de belediyemiz adına bir kez daha teşekkür ediyorum. Süleymaniye Mahallesi ilimizi tarihi ve kültürel açıdan, her yönden ilimizi temsil edecek bir tarihi sürece sahip. Turizm açısından çok önemli bir mahallemiz, bunu her açıdan yansıtacağız. Milletvekillerimiz Hacı Osman Akgül ile Cihan Pektaş’a da teşekkür ediyoruz. Burada yapılan çalışmalarda onların da büyük emek ve destekleri var. Süleymaniye Mahallesi, 2017 yılında çok hareketli bir mahallemiz olacak. Bugüne kadar hayata geçirdiğimiz projelerin dışında daha farklı projelerimiz var. Bunu hep birlikte gerçekleştireceğiz. Başta Sayın Valimiz olmak üzere, toplantımıza katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Çimen daha sonra toplantıya ara verdi.