3 köyün kent merkezine bağlanması konuşuldu

3 köyün kent merkezine bağlanması konuşuldu

Gümüşhane'de 3 köyün kent merkezine bağlanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

Belediye Başkanı Ercan Çimen'in makamında düzenlenen toplantıda konuşan Vali Okay Memiş, kent merkezinin nüfusunun en az 100 bine çıkarılması gerektiğini belirtti.

Vali Memiş, Akçakale ve Tekke ve Mescitli köylerinin kent ile birleşik durumda olduğunu kaydederek, "Yerel yönetimlerde ölçek ekonomisi diye bir kavram var. Dünyada kendi başına kendi yağıyla kavrulabilen belediye iradesi olabilmesi için nüfus şartının asgari 100 bin olması gerekiyor. Bu kentin nüfusunu mutlaka 100 bine ulaştırmamız lazım. Bu milli bir meseledir. Kimse bu kentin geleceği ile oynamasın. Bu çok önemli bir konu. Gümüşhane'ye baktığımızda fiili bir durum var. Akçakale ve Tekke ve Mescitli kent ile birleşmiş durumda. Bunun resmiyet kazanması lazım. Hukukin bizim bunu resmileştirmemiz lazım" dedi.

Köylerin kent merkezine bağlanması konusunda vatandaşların rızasını alacaklarını ifade eden Vali Memiş, "Tabi bunu yaparken vatandaşlarımızın rızasıyla yapacağız. Bana göre Yeşildere ve Alemdar da merkeze dahil edilebilir. 5 kilometre hinterlandımızdaki tüm köyleri merkeze bağladığımızda artı 10 bin demek bu hinterlantla beraber 5 ile 10 yıl içerisinde nüfusumuz 100 bine çıkarma ihtimalimiz çok yüksek. Hedefimiz bu olmalı. Küçülmememiz lazım. Aksine büyümemiz lazım. Ama bu büyümeyi sağlılık bir şekilde yapmamız gerek. Gümüşhane'de yapılan büyük yatırımlarla birlikte Allah'ın izni ile büyüyeceğiz. Bu kaçınılmaz bir durum. Bugün biz başta Akçakale olmak üzere bu bağlılığı gerçekleştirmek için çalışacağız" diye konuştu.

Başkan Çimen de,  şehrin 13 mahallesi bulunduğunu hatırlatarak, "Özellikle Akçakale köyü şehrimizle iç içe girmiş durumda. Adeta bizim bir mahallemiz durumundalar. Ardından Tekke Köyünü ve Mescitli Köyünü belediye sınırları içersine almak istiyoruz. Şehrin gelişmesi için bu üç köyle bütünleşmesi gerekiyor. Bu köylülerimiz ile karşılıklı istişare halinde bulunarak, onların talep ve isteklerini dikkate alarak ortak bir paydada buluşmak istiyoruz” dedi.

Toplantıya, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, Akçakale köyü muhtarı Ali Şişman, Kent Konseyi Başkanı Hasan Pir ve diğer ilgililer katıldı.