Başkan Çimen'den 10 Kasım mesajı

Başkan Çimen'den 10 Kasım mesajı

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 78’nci yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı.

Başkan Çimen, tüm dünyanın takdirini kazanmış istisna şahsiyetlerden biri olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete irtihalinin 78’nci yıldönümünde saygı ve rahmetle yad ettiklerini belirtti.

Atatürk’ün gönüllerdeki erişilmez yerinin değişmeyeceğini kaydeden Başkan Çimen, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Türk milletinin bağrından çıkardığı Atatürk, son nefesine kadar milletimizin her alanda yücelmesi için çaba göstermiş, ileri görüşlülüğü, eserleri, barışçı kimliği, dünya gerçeklerini iyi bilmesi, insani değerlere verdiği önem ve evrensel düşünce yapısı, onu dünyanın saygın liderlerinden biri haline getirmiştir. Türk milletine, hak ettiği onuru geri almasında yol gösteren liderliği ve devlet adamlığı ile 20. yüzyıla damgasını vuran Büyük Önder Atatürk, bugün de ileri görüşlülüğü ve söylevleriyle Türk milletinin yolunu aydınlatmaya devam etmektedir. Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün gönüllerdeki yeri değişmeyecek, O’na duyulan sevgi ve saygı hiç eksilmeyecektir. Büyük Önder'in kurduğu ve bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti'ni korumak, kollamak, gözetmek ve yeni nesillere aktararak yaşatmak hepimizin ortak sorumluluğu olacaktır. Türk milleti, 15 Temmuz'da hainlere karşı verdiği destansı mücadele ile Cumhuriyeti bizlere armağan eden Atatürk'ün mirasına sahip çıkarak, her zamankinden daha fazla emniyet ve güvenle geleceğe yürüyen bir ülke olma yolunda ilerlediğini tüm dünyaya ilan etti. Milletimiz, yeni işgal girişimlerine karşı da, İstiklal Harbi'ndeki kararlılıkla mücadele edeceğini de, o gece tüm dünyaya gösterdi. Bu düşüncelerle, vefatının 78’nci yıl dönümünde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi, gazilerimizi saygı ve şükranla anıyorum."