'Tarih ve Turizm Yolu’ projesinin yapımına başlandı

'Tarih ve Turizm Yolu’ projesinin yapımına başlandı

'Tarih ve Turizm Yolu’ projesinin yapımına başlandı

Gümüşhane Belediyesince Bağlarbaşı Mahallesi'nde yapılacak olan ‘Tarih ve Turizm Yolu’ projesinin yapım çalışmalarına başlandı.

Belediye Başkanı Ercan Çimen, Sarı köprü olarak adlandırılan bölgeden başlayarak Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevi camisine kadar olan çevre yolu hattını kapsayacak projenin çalışmalarını inceledi.

Başkan Çimen, DOKA destekli yapılan projenin şehirdeki önemli bir boşluğu dolduracağını ifade ederek, "Şehrimizde bir metre yürüyüş yolu bulunmuyor. Bu bize göre büyük bir eksiklik ve bu eksikliği gidermek için hazırladığımız projemizi ihale ettik. Şuanda yüklenici firma çalışmalarına başladı. İnşallah kısa sürede tamamlayarak halkımızın hizmetine açacağız" dedi.

Projenin yaklaşık olarak 3 milyon liraya mal olacağını belirten Başkan Çimen, "Projemiz için DOKA'dan destek alıyoruz. Projemiz 1.5 kilometre uzunluğundaki hatta uygulanacak. Bu alanda yapılacak olan çalışmaların ardından burada araç yolu, yürüyüş yolu ve bisiklet yolu yer alacak. Aynı şekilde Teras kamelyalar. Çok parkı. Oturma alanlar bulunuyor. Buradaki yapıya uygun şekilde de aydınlatmalar olacak. Şehrimize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.