Demokrasi nöbetinde YIldızdoğan konseri

Demokrasi nöbetinde YIldızdoğan konseri

Demokrasi nöbetinde YIldızdoğan konseri

FETÖ/PDY terör örgütü mensuplarının 15 Temmuz’da gerçekleştirdiği darbe girişiminin ardından Gümüşhane’de Belediye Başkanlığının organizasyonunda her gün gerçekleştirilen Demokrasi Nöbeti devam ediyor.

Demokrasi nöbetinin 18. gününde sanatçı Mustafa Yıldızdoğan, konser verdi.

Atatürk Caddesi Belediye Başkanlığı önünde ki alanda gerçekleştirildi. Programa Vali Okay Memiş, Garnizon Komutanı Albay Cezayir Danışan, Belediye Başkanı Ercan Çimen, 25.dönem Milletvekili ve eski Belediye Başkanı Mustafa Canlı, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu, Giresun Doğankent Belediye Başkanı Birol Tekin, GTSO Başkanı İsmail Akçay, AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse, STK temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunması, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua ile başlayan programda darbe girişiminin olduğu günden beri Türkiye’nin 81 ilinde alanlarda çalınan, güftesi Gümüşhaneli şair Dilaver Cebeci’ye ait Türkiyem şiirine bestesiyle can veren Mustafa Yıldızdoğan sahne aldı.

Uzun yıllardan beri vatandaşların diline pelesenk olmuş Türkiyem türküsüyle programına başlayan Yıldızdoğan, kahramanlık, vatan ve bayrak temalı şarkılarını söyleyerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın meydanlarda sık sık söylediği Arif Nihat Asya’ya ait “Dua” adlı şiirini de okudu.

Merhum Cebeci’nin “Türkiyem” şiirini 1967 yılında yazdığını hatırlatan Yıldızdoğan, “Genç kardeşlerimden, yaşı 20-30 arası olan kardeşlerimden ağabeyleri olarak, 30 yıldır elinde mikrofon olarak, Allah diyen, vatan diyen, bayrak diyen biri olarak özür diliyorum. Onlara güzel bir Türkiye bırakamadığımızdan dolayı özür diliyorum. Onlara güzel bir adalet sistemi bırakamadığımızdan dolayı özür diliyorum” dedi.

“BU DARBE BİR HAİNLİKTİR, ŞEREFSİZLİKTİR”

Allah’tan 15 Temmuz gecesini bu millete bir daha göstermemesi dileyen Yıldızdoğan, “İnanıyorum ki bu güzide kalabalığın içerisinde ailesinde şuan asker, polis olan çok kişi var. Ama onlar asker değildi. Devletimize, cumhuriyetimize, hükümetimize karşı girişilen bu darbe bir hainliktir, şerefsizliktir. Çünkü milli mücadelede bu millet açtı, sefildi, 7 düvele karşı mücadele verdi. Düşmanlar Polatlı’ya kadar geldi ama Ankara’ya giremedi, Meclis’e giremedi. Ama bu şerefsizler Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne bomba atarak hainliklerini tescillediler” diye konuştu.

“YÜCE TÜRK MİLLETİNE BİR VE BERABER OLDUĞU İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Yaşanan darbe girişiminin ardından milletin bir ve beraber olarak tepkisini günlerdir meydanlarda verdiğini kaydeden Yıldızdoğan, “Bu millet ne yaptı? Bir oldu, beraber oldu. Onun için başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan beyefendiye bir vatandaş olarak canı gönülden teşekkür ediyorum. Başbakanımız Binali Yıldırım’a dik durduklarından dolayı teşekkür ediyorum. Ama demeden, fakat demeden, çünkü demeden darbeye karşı olduğunu ve hükümetin yanında olduğunu ortaya koyan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye canı gönülden teşekkür ediyorum. Darbeye karşı olduğunu açıkça ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür ediyorum. Ve en güzel teşekkürü eline bayrağı alıp tankın karşısına geçen, milli mücadelede olduğu gibi Nene Hatunlarımız, Şerife Analarımız yani hanımefendilerimiz, analarımız, bacılarımız en güzel teşekkür size ait. Topal Osman, Sütçü İmam olup düşmanın karşısına gerilen bütün beyefendilere canı gönülden teşekkür ediyorum. Yüce Türk milletine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Siyasetçilere “Bu gönül kapılarını birbirimize açmak için illa darbe mi olması gerekiyordu?” diyerek sitem eden Yıldızdoğan, şöyle konuştu: “Ama birde sitemim var. Bu büyük zatlara birde sitemimiz var. Hangi görüşte olursa olsun bütün insanlarımız ay yıldızlı bayrağımızın altında bir oldular, beraber oldular. Bende o büyüklerimize diyorum ki? İlle darbe olması mı gerekiyordu bu gönül kapılarını birbirimize açmak için? Bundan sonra ABD karşı çıkmış, Almanya Cumhurbaşkanımıza müsaade etmemiş, İngiltere, Belçika ne yapmış hiç umurumuzda değil. Biz bir olduktan sonra, 80 milyon şu ayyıldızlı bayrağın altında devletine, bayrağına, milletine sahip çıktıktan sonra Mustafa Kemal Atatürk’ün yaptığı gibi bu bayrağı hiçbir asi indiremeyecek, minarelerimizden ezanı dindiremeyecek.”

Türkiye’ye karşı iç ve dış hainlerin oluşan bu birliği hazmetmediğini ve istemediğine vurgu yapan Yıldızdoğan, “Biz Allah’ın izniyle bu birlik ve beraberliğimizle 15 Temmuz’un yaralarını en kısa zamanda saracağız. Güçlü bir TSK, güçlü bir emniyet teşkilatı, güçlü bir adalet sistemiyle biz yine var olacağız ve biz Allah’ın izniyle bunu başaracağız.

Etkinlikte yaptığı konuşmada 15 Temmuz gecesinden beri neredeyse her akşam bu meydanda birlikte olduklarını hatırlatan Vali Memiş ise Gümüşhanelilere demokrasi nöbeti uygulamasına gösterdiği ilgi nedeniyle teşekkür etti.

Belediye Başkanı Ercan Çimen ise Demokrasi Nöbeti uygulamasının Gümüşhane’de dolu dolu geçtiğini belirterek, bunda en büyük etkenin vatandaşlar olduğunu kaydetti ve 18 gündür aralıksız alanı dolduran tüm vatandaşlara teşekkür etti.

Başkan Çimen, “Başkomutanımız bizlere evlere giden diyene kadar buradayız. Allah bir daha bugünleri göstermesin. Bu darbe son darbeydi. Daha bu millete böyle bir darbe yapamazlar. Lazı, Türkü, muhafazakarı, milliyetçisiyle bu alanda toplandık, birlik beraberlik içerisindeyiz” dedi.

Programın sonunda alanda bulunan protokol mensupları ve siyasi parti temsilcileri hep birlikte aynı sahnede “Türkiyem” türküsünü söyleyerek etkinliği sonlandırırken, Belediye Başkanı Ercan Çimen tarafından sanatçı Mustafa Yıldızdoğan’a Türk bayrağı işlemeli tablo ve üzerinde "15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Anısına" yazılı Türkiye haritasına benzetilen Besmele hat tablosunu hediye etti.