Direnişim sembolleri hemşerileriyle buluştu

İstanbul'daki Demokrasi kahramanları Gümüşhane'de hemşerileriyle buluştu.

Atatürk Caddesinde platform ve dev ekran kurulu alanda düzenlenen Demokrasi Nöbetine Gümüşhane Valisi Okay Memiş, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Jandarma Alay Komutanı Cezayir Danışan, İstanbul’da darbe girişimindeki demokrasi kahramanları Şerife Boz veVasfi Yılmaz, İlçe belediye başkanları, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen’in girişimleriyle İstanbul’daki darbe girişiminde demokrasi kahramanı olan Şerife Boz ve Vasfi Yılmaz Gümüşhane’ye gelerek demokrasi nöbetine katıldı. Saygı duruşu, İstiklal marşı, Kur’an tilaveti ve edilen duaların ardından Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminde sokağa çıkarak, kamyondaki görüntüleriyle darbe girişimini kahramanlarından olan ve yaptığı hareketle Başbakan Binali Yıldırım'ı da duygulandıran Şerife Boz’a ile Atatürk Havalimanı’nda tankın önüne dikilen Vasfi Yılmaz’a demokrasi nöbeti tutan vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Gümüşhane’deki demokrasi nöbetine katılan Boz ve Yılmaz, darbe gecesi yaşadıklarını anlattı.

Darbe girişimi gecesi Boğaziçi Köprüsü’nün tanklarla dolduğunu gördüğünü söyleyen Şerife Boz, “Köprüde trafik vardı. Bir şeyler olduğun farkındaydım. Abdest aldım, Yasin’i Şerif okudum. Ben orayı Mısır’da olan darbeye benzettim. Cumhurbaşkanımız çağrı yapmaya başladı. Eşim hemen evden çıkıp gitti. Ben de köprüye kadar gittim. Tankların önünde sabah 6’ya kadar mücadele ettim. Darbe girişimini ikinci günü eşime kamyonla taksime gidelim mi dedim. Oda hayır koymazlar Taksim’e dedi. Telefon ettim gelmedi. Dedim Allah’ım ben bu kamyonu ben oraya götürebilir miyim? Çocuklarımla, torunlarımla dualar okuyarak tekbirler getirerek tanların yanına kadar gittim. İman gücüyle onu oraya götürmeye çalıştım.Sabah 6’ya kadar orda kaldık” dedi.

Almanya’dan beş ay önce dönüş yaptığını söyleyen Vasfi Yılmaz ise,  Almanya’dan Ezan sesini özlediği için dönüş yaptığını belirtti.

Darbe girişimi gecesi 1 saat yürüdüğünü, yarım saat ise arabayla Atatürk Havalimanı’na gittiğini söyleyen Yılmaz, “Arabasına bindiğim arkadaş bana dedi ki Cumhurbaşkanımız herkesi havalimanlarına, meydanlara çağırıyor. Beraberce gittik. Gittiğimizde çok kalabalık yoktu. Özel Harekâtçılar bizi kuleye yönlendirdi. Bizde kuleye gittik. Beklemeye başladık. Silah sesleri durunca silah seslerine doğru gittik. Yaralanan arkadaşlarımız oldu. Onlarla ilgilenin kulenin önü açıldı. Baktım zıhlı araçlar oraya yöneliyor. Kuleye girecekler. Benim yapacağım tek şey vardı. Karşısında duracaktım, kaçmayacaktım yada dimdik ayakta duracaktım. Ya o duracaktı ya ben ölecektim. Gördüğünüz gibi o durmadı, Allah beni korudu” dedi.

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, 15 Temmuz gecesinin kara bir gece olduğunu söyledi.

Başkan Çimen, “Bu ülkenin ekmeğini yiyip suyunu içen hainler kendi insanına kıymak istediler. Bu hainliğin dünya yüzünde başka bir örneğini göremezsiniz.FETÖ/Paralel Hain örgüt, kendi ülkesini, kendi insanını yok etmek istedi. Ama, kurban olduğum Allah, bu hainlere fırsat vermedi. Hainlerin kullandığı uçaklar, tanklar, toplar imanlı yürekler karşısında ilerleyemedi.  Pek çok kardeşimiz şahadet şerbetini içti. Ama, ülkemiz, hainlerin eline geçmekten kurtuldu” dedi.

Gümüşhaneli Şerife Boz ve Vasfi Yılmaz’ın 15 Temmuz darbe girişimini duyunca, çocuklarını, torunlarını, komşularını yanına alıp, beyinin hafriyat kamyonu ile vatanı kurtarmaya koştuklarını