Darbe girişimine karşı demokrasi şöleni düzenlendi

Darbe girişimine karşı demokrasi şöleni düzenlendi

Darbe girişimine karşı demokrasi şöleni düzenlendi

Gümüşhane Belediyesi tarafından FETÖ terör örgütünün darbe girişimini protesto etmek amacıyla ‘Milli İradeye Saygı ve Demokrasi Yürüyüşü’ düzenledi.

Atatürk Caddesi üzerinden başlayan ve Zafer Meydanı-Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Cumhuriyet Caddesi üzerinde devam ederek tekrar Atatürk Caddesi'nde sona eren yürüyüşe Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, STK’lar ve vatandaşlar katıldı.

Vatandaşlar ellerinde Türk Bayrağı ve meşalelerle “Türkiye burada, darbeciler nerede”, "Recep Tayyip Erdoğan", "Dik dur, eğilme, bu millet seninle", "Ya Allah Bismillah Allahuekber", "İdam isteriz" sloganları attı.

Yürüyüşün ardından Atatürk Caddesi üzerinde kurulan platformda demokrasi şöleni etkinliği gerçekleştirildi.

Burada, saygı duruşu, İstiklal Marşı okunmasının ardından Ensar Vakfı Başkanı Yaşar Gül’ün tarafından STK adına darbeye girişime karşı hazırlanan bildiri okundu.

Kuran tilavetini ardından konuşan Vali Memiş, darbe girişiminin birlik ve beraberlik içinde atlatıldığını söyledi.

Vali Memiş, “Cumhuriyetin kuruluşundan bu güne kadar gururla söyleyebilirim ki 15 Temmuz’da sizlerin öncülüğünde kazanılan demokrasi zaferi kadar başka bir zafer hatırlamıyorum. Bizim bu duruşumuzda başta Sayın Cumhurbaşkanımızın sizler için tavsiyem, bizler için direktif ola talimatları en büyük gücümüz olmuştur. Sayın Başbakanımızın, hükümetimizin, darbeye karışmamış olan başta genel kurmay başkanımız olmak üzere generallerimizin, tüm şerefli Türk silahlı kuvvetlerinin, FETÖ ile alakası olmayan çok değerli emniyet mensuplarımızın, kamu personelimizi ve sizlerin çok büyük katkısı olmuştur” dedi.

Budan sonraki süreçte mücadelenin sona ermeyeceğini belirten Vali Memiş, “Bir çok soruşturma ve kovuşturma yürütülmektedir. İlimizde de buna benzer soruşturma ve kovuşturmalara şahit olacaksınız. Gümüşhane Valisi olarak sizlere şunu temin ederim ki bizler devletin hukukuna ve anayasal niteliklere sahip olan bürokratlar olarak, asla Fetöcüler gibi insanlar hakkında sahte deliller üreterek soruşturma ve kovuşturma yapmayacağız” ifadelerine yer verdi. 

Belediye Başkanı Ercan Çimen ise, Gümüşhane’nin 5 gündür tarih ve destan yazdığını söyledi.

Darbenin, ihanet, hainlik, katillik ve insanlıktan çıkmak olduğunu söyleyen Başkan Çimen, “Milletimiz ve Gümüşhaneliler hep birlikte nöbet tutuyoruz. Bu nöbet, insanlığın nöbetidir. Bu nöbet demokrasinin nöbetidir. Bu nöbet milli iradenin nöbetidir. Bu nöbet, 2. Kurtuluş Zaferini kazanma nöbetidir. Bu nöbet geleceğimizin nöbetidir” dedi.

Başkan Çimen, konuşmasına şöyle devam etti:

"İnsan onuru ile bağdaşmayan ve lügatlerdeki en kanlı ve çirkin kavram olan DARBE sözcüğüne sığınıp bu millete tuzak kuranların oyununu Yüce Rabbim kendi başlarına çevirmiştir. Darbe demek, ihanet demektir. Darbe demek hainlik demektir. Darbe demek katillik demektir. Darbe demek insanlıktan çıkmak demektir. İnsanlıktan çıkanlara gerekli dersi insan olanlar vermiştir ve vermeye de devam edecektir. Gümüşhane Belediyesi olarak, Darbe girişiminin olduğu 15 Temmuz gününden bugüne kadar geçen 5 günlük sürede yaptığımız çalışmaları, Gümüşhane’de yapılan tüm yatırımların üzerinde görüyoruz. Önce Allah, sonra sizler şahit olun ki; yarın birisi bize Gümüşhane Belediyesi hangi önemli işi yaptı diye sorduğunda biz onlara, sizlerle beraber nöbet tuttuğumuz  bu çok önemli “5 gece ve beş gündüz”lü çalışmayı göstereceğiz. Gümüşhaneliklerin yediden yetmişe demokrasiye sahip çıkma nöbetini göstereceğiz. Şimdilik bugün itibariyle 5 gece ve beş gün ama, Sayın Cumhurbaşkanımızdan ve Sayın Başbakanımızdan tamam mesajı gelinceye kadar bu şerefli ve onurlu nöbet devam edecektir. İster bir ay olsun, ister bir yıl, ister bir ömür."

PKK teröristlerce Maçka’da düzenlenen hain saldırıyı da kınayan Başkan Çimen, “Bu hainleri de diğer hainler gibi Yüce Allah’ın Kahhar ismiyle kahretmesini istiyoruz. Bu hain saldırı da şehit olan Polislerimize yine Yüce Melam’dan Rahmet diliyorum” diye konuştu.

Programın ardından çok sayıda vatandaş Atatürk Caddesinde toplanarak "demokrasi nöbeti" tutmaya devam etti.