Bahçecik Barajı ihale ediliyor

Bahçecik Barajı ihale ediliyor

Bahçecik Barajı ihale ediliyor

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane’nin içme suyu ihtiyacını önemli ölçüde karşılayacak olan Bahçecik Barajı’nın 22 Ağustos 2016 tarihinde ihale edileceğini bildirdi.

Başkan Çimen, verdikleri sözleri tek tek yerine getirdiklerini belirterek, "Gümüşhane'mizin büyük sorunları arasında yer alan içme suyu probleminin çözümü için başlattığımız çalışmalarımızın hamdolsun sonuna geldik. AK Parti Gümüşhane Milletvekilimiz sayın Cihan Pektaş, Bahçecik Barajı'nın ihalesinin 22 Ağustos 2016 tarihinde ihale edileceğini müjdeledi. Şehrimizin en az 2050 yılına kadar olan içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan projemizin ihalesi hamdolsun yapılıyor. Şehrimize hayırlı olsun" dedi.

Gümüşhane'nin içme suyunun keson kuyulardan sağlandığını hatırlatan Başkan Çimen, "Göreve gelmeden önce şehrimizin içme suyu sorununu çözeceğimizin sözünü vermiştik. Allah'ın izni ile bu sözümüzü de yerine getiriyoruz. İçme suyu projemize arıtma tesisi ve isale hattını da dahil edeceğiz. Bahçecik Barajı'mız yapılmadan önce tüm altyapı hazırlıklarını tamamlıyoruz. Bu kapsamda 4 milyon liraya mal olan 5 yeni su depomuzu ve otomasyon sistemlerini hazırladık. Gümüşhane'mizin özlemle beklediği içme suyu sorununu çözecek olan Bahçecik Barajı'nın ihalesi için başta Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakanımız sayın Binali Yıldırım'a, Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu'na, AK Parti Gümüşhane Milletvekillerimiz Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş'a, DSİ Genel Müdürü Ali Rıza Diniz'e, AK Parti Gümüşhane İl Başkanımız sayın Celalettin Köse'ye, DSİ Bölge Müdürü sn Mahmut Berber'e, DSİ çalışanlarına ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.