Engelliler Haftası mesajı

Engelliler Haftası mesajı

Engelliler Haftası mesajı

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Engelliler Haftası dolayısıyla mesaj yayınladı.

Başkan Çimen, Birleşmiş Milletlerin üyesi olan tüm ülkelerde her yıl, 10-16 Mayıs tarihleri arasındaki haftanın, 'Engelliler Haftası' olarak kutlandığını anımsattı.

Engelli vatandaşların hayata daha sıkı tutunması için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini kaydeden Başkan Çimen, her zaman engellilerin yanlarında olduklarını söyledi.

Başkan Çimen, herkesin birer engelli adayı olduğunu belirterek, mesajında şunları kaydetti:

"Engelli vatandaşlarımızın hayata daha kuvvetli tutunması, her alanda kendilerini geliştirip yaşama sevinçlerini kaybetmemeleri için hepimizin üzerine düşen büyük sorumlulukları vardır. Engelli vatandaşlarımıza sahip çıkmak bir insanlık görevidir. Engelli vatandaşlarımızın toplumun içerisinde, özel ve değerli bireyler oldukları bilinciyle, hayatın içerisinde engellerin kaldırılarak, toplumsal yaşama katılımlarıyla daha da güzelleştiğine yürekten inanıyorum. Toplumun aktif birer bireyleri olarak gördüğümüz engelli vatandaşlarımızın daima yanlarındayız. Engellilik, sadece kişinin ya da mensubu olduğu toplumun değil, tüm insanlığın ortak sorunudur. Bundan dolayıdır ki, Engelliler Haftası yalnız ülkemizde değil, Birleşmiş Milletlere üye bütün ülkelerde değerlendirilmekte ve engellilerin sorunlarına çözüm aranmaktadır. Herkes engelli adayıdır. Bunun bilincinde olarak, öncelikle kişiyi engelli konumuna düşürecek nedenlerin önlenmesi için gereken tedbirlerin alınması biz idarecilere düşen en önemli görevlerden biridir. Yaşlılarımızın, engellilerimizin, çocuklarımızın ve düşkünlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Bu duygularla tüm engelli vatandaşlarımızın Engelliler Haftası'nı kutluyor, huzurlu ve sağlıklı bir hayat sürmelerini diliyorum."