Belediye Meclisi Aralık ayı toplantıları devam ediyor

Gümüşhane Belediye Meclisi Aralık ayı toplantıları devam ediyor.

Belediye Başkanı Ercan Çimen başkanlığında devam eden toplantılarda 2016 yılında uygulanacak olan tarifeler görüşüldü.

Tarifelerin görüşülmesinin ardından gündem maddeleri arasında yer alan TEİAŞ 14. Bölge Müdürlüğünün imar plan tadilat değişikliği oy birliği ile kabul edildi.

Toplantıda daha sonra Gümüşhane'de uygulanacak olan Trafikte Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) hakkındaki gündem maddesi görüşüldü.

Gündem maddesi hakkında bilgi veren Başkan Çimen, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu gereği Gümüşhane'de TEDES kurma çalışmalarına başladıklarını belirterek, "Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği bizim için çok önemli. 6 noktada TEDES'i kurmayı planlıyoruz. Bu sistem 24 saat boyunca devam edecek. Ayrıca transit yol üzerinde yeni sinyalizasyonlarda kuracağız. Kurallar hepimiz için ve herkesin uyması gerekiyor. Bu sistem sayesinde kaza riskini en aza indireceğiz" dedi.

Başkan Çimen'in konuşmasının ardından söz konusu gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

Toplantıda son olarak Kent Konseyi kararları görüşüldü.