Başkan Çimen'den 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü mesajı

Başkan Çimen'den 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü mesajı

Başkan Çimen'den 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü mesajı

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle mesaj yayınladı.

Başkan Çimen, insan haklarının barış ve huzurun teminatı olduğunu belirterek, "İnsan hakları, kişiyi kendi özüyle yaşatacak kurallardır. İnsanın insana hükmetmesi, onu ezmesi insan onuruna yakışmayan ve kabul edilemeyecek bir davranıştır" dedi.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin kabul edilişinin 67'nci yılının kutlandığını hatırlatan Başkan Çimen, "Tüm vatandaşlarımızın temel hak ve özgürlüklerden, bireysel olarak kanun önünde eşit ve serbest şekilde yararlanmaları siyasal ve toplumsal kültürümüzün dayandığı temellerden biri olmuştur. İnsan hakları bilincinin ve insan haklarının tam olarak benimsenerek uygulanması için gerekli sorumluluk duygusunun bireyler tarafından bilinmesi son derece önemlidir" dedi.

Başkan Çimen, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin bir rehber niteliği taşıdığını ifade ederek, "Tüm insanlığın ortak değerleri üzerine kurulan bu belge, hala temel hak ve özgürlükler konusunda en önemli belgedir. İnsan hakları ve temel özgürlükler alanında, diğer demokrasilerle aynı değer ve amaçları paylaşmasının yanı sıra insan hakları standartlarının en yüksek düzeye getirilmesini amaçlamış ve bu anlayış doğrultusunda insan haklarının korunması ve geliştirilmesi için çalışmaları kararlılıkla sürdürülmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle insan hak ve özgürlüklerinin herkes için tüm yönleriyle korunup hayata geçirildiği bir dünyaya ulaşılması temennisiyle 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü kutlarım” diye konuştu.