Kıbrıs’a ‘Gümüş Dans Topluluğu’ damgası

Kıbrıs’a ‘Gümüş Dans Topluluğu’ damgası

Kıbrıs’a ‘Gümüş Dans Topluluğu’ damgası

Gümüşhane Belediyesi bünyesindeki Gümüş Dans Topluluğu, Kıbrıs'ta katıldığı festivale damga vurdu.

Turizm, Folklor Araştırmaları Derneği (TUFAD) tarafından düzenlenen '9. Barış, Kültür ve Sanat Festivali'ne katılmak üzere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bulunan Gümüş Dans Topluluğu, festival boyunca sunduğu gösterilerde ilgi odağı oldu.

Gümüşhane Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü İsa Şanlıtürk’ün kafile başkanlığını yaptığı, İmar Müdürü Recep Özdener, İşletme Müdürü Vedat Taşdemir, halk oyunları antrenörü Adem Dal ve halk oyunları ekibinin katıldığı 25 kişilik grup, festival kapsamında Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı’yı makamında ziyaret ederek, bir süre sohbet etti.

Burada konuşan Belediye Başkanı Harmancı, Gümüşhane Belediyesi Gümüş Dans Topluluğu’nu Kıbrıs’ta ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek, “Gümüşhane Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Barış festivalimize renk katan Gümüş Dans Topluluğu’nun aramızda olması bizi mutlu etti. Farklı bir kültürün burada bulunarak gösteri sunması kültür çeşitliliği açısından önemli. Sizlere burada bulunduğunuz için teşekkür ediyorum” dedi.

Şanlıtürk ise, Harmancı’ya göstermiş olduğu ilgiden ötürü teşekkür ederek, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen adına plaket verdi.

Festivalin son gününde de gösteri sunan Gümüş Dans Topluluğu, festivale katılanlardan tam not alırken, gecede Şanlıtürk, TUFAD Başkanı Ali Tümsoy ve Kıbrıs Türk Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Özlem Kadirağa’ya da plaket verdi.

Burada konuşan Şanlıtürk, Kıbrıs’ta Türkiye ve Gümüşhane’yi temsil etmekten dolayı gurur duyduklarını belirterek, “Öncelikle Gümüşhane Belediye Başkanımız sayın Ercan Çimen’in Kıbrıs halkına selam ve saygılarını sizlere iletiyorum. Burada bulunmak bizlere gurur ve mutluluk verdi. Gümüşhane’mizin kültürünü burada da tanıtmak bizim için önemli bir husus. Bizi Kıbrıs’a davet eden TUFAD derneğine vefestivale katılmamız için bize imkan sağlayan Belediye Başkanımız sayın Ercan Çimen’e şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu.