Basın Açıklaması

Basın Açıklaması

                                                                   BASIN AÇIKLAMASI

İlimizde yayın yapan Gümüşkent Gazetesi’nin 26.08.2015 tarihinde yayınladığı “Ucuz Mühendislik Ters Tepti” manşetli haberin spotunda yer alan “Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen’e ait olduğu iddia edilen ve Gümüşhane Belediyesi bütçesinden finanse edilen” ifadeleri gerçeği yansıtmamaktadır.

Gerek Gümüşhane Belediyesi’nin gerekse belediye başkanımız sayın Ercan Çimen’in şahsına yönelik yapılan saldırıyı esefle kınıyoruz. Söz konusu “Gümüşhane Olay Gazetesi” ile belediyemizin ve Belediye başkanımızın hiçbir bağı bulunmamaktadır. Gümüşhane Olay Gazetesi’nin sahibi gazetenin künyesinde yer almaktadır. Basın sektöründe çalışan herkesin bildiği üzere gazete, künyesinde hiçbir şekilde yanlış beyanda bulunamaz.

Gümüşkent Gazetesi’nin, Olay Gazetesi ile ilgili olan bir konuda belediyemizi ve başkanımızı hedef alarak karalama çalışması içerisine girmesi, gazetenin acziyetini ortaya koymaktadır. Malum gazete, Gümüşhane Belediye Başkanı Sayın Ercan Çimen'i seçildiği günden beri şahsı üzerinden karalama kampanyası içerisine girmiş ve bu kirli politikalarından asla vazgeçmemektedir.

Olay Gazetesi ile ilgili belediyemizin ve başkanımızın herhangi bir bağı olmadığını defalarca deklare etmemize rağmen, yerelde gazetecilik yaptıklarını savunan ve insanlara saldırı aracı olarak kullandıkları gazeteyi kamuoyunun vicdanına havale ediyoruz.

TÜRKİYE GAZETECİLERİ HAK VE SORUMLULUK BİLDİRGESİ’NİN

10’uncu maddesinde “Gazeteci, çalıntı, iftira, hakaret, lekeleme, saptırma, manipülasyon, söylenti, dedikodu ve dayanaksız suçlamalardan kesinlikle uzak durur” ifadelerinin ne anlama geldiğini kendilerine hatırlatır.

Gümüşhane Belediyesi ve Belediye başkanımız sayın Ercan Çimen şahsı olarak Gümüşkent Gazetesi’nin iddialarını ve karalama kampanyasını yargıya taşıyacağını kamuoyunun bilgisine sunarız.

                                           Gümüşhane Belediyesi Basın, Yayın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü