Yeni su depolarının yapım çalışmalarına başlandı

Gümüşhane Belediyesi tarafından şehrin artan su ihtiyacını karşılamak için İller Bankası’nın Su ve Kanalizasyon Altyapı Projeleri (SUKAP) kapsamında yapmayı planladığı 5 yeni su deposunun yapım çalışmalarına başlandı.

Belediye Başkanı Ercan Çimen, beraberinde Su ve Kanalizasyon Müdürü Hikmet Kaya ile birlikte Karşıkaya Mahallesi’nde yapımına başlanan su deposu çalışmalarını yerinde inceledi.

Kentte 5 ayrı noktaya su deposu yapacaklarını kaydeden Başkan Çimen, su depolarını kısa sürede tamamlanacağını kaydetti.

Başkan Çimen, yeni su depoları ile şehirdeki su ihtiyacını önemli ölçüde karşılayacaklarını belirterek, “Şehrimize cazibeli su kazandırma çalışmalarımızın bir ayağı olan 5 yeni su deposunun yapımına başladık. Su depolarının yapım maliyeti yaklaşık 2 milyon 800 bin lira tutarında. Yapacak olduğumuz bu depolar sayesinde şehrimize su sıkıntısını ortadan kaldıracak” dedi.