Mahalleler şantiyeye döndü

Mahalleler şantiyeye döndü

 

Mahalleler şantiyeye döndü

 

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, kentte yapımı devam eden çalışmaları yerinde inceledi.

Beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Kubilay Bozalan ve Fen İşleri Müdürü Serkan Öztürk ile birlikte Karaer, Karşıyaka ve Hasanbey Mahallesi’nde başlatılan yol, kaldırım ve korkuluk yapımlarının yanı sıra Yeni Mahalle’de başlatılan “Örnek Mahalle” projesi ve Gençlik Parkı projesi inşaatlarını inceledi.

Başkan Çimen, yaptıkları planlamaların ardından kentin her noktasında çalışmalara başladıklarını kaydederek, “Allah’a hamdolsun ki şehrimizin her noktasında çalışmalarımıza başladık. Yaptığımız planlamalarımızın ardından hızlı bir şekilde gerek küçük ve gerekse büyük projelerimizin başlangıcını verdik. Yılsonuna kadar Yeni Mahalledeki Örnek Mahalle ve Gençlik Parkı projemizi tamamlayacağız” dedi.

KARŞIYAKA’YA ÜST GEÇİT

Karşıyaka Mahallesi’nde yapılacak olan üstgeçit yerini Mahalle muhtarı Arzu Ay ile inceleyen Başkan Çimen, “Burada yapacak olduğumuz üstgeçidimiz betonarme prefabrik yapıdan oluşacak. Temelleri açıldı. 10-15 günlük bir süre içerisinde tamamlamayı planlıyoruz” diye konuştu.

ÖRNEK MAHALLE İNŞAATI SÜRÜYOR

Yeni Mahalle’de yapımı devam eden Örnek Mahalle projesinin çalışmalarını da inceleyen Başkan Çimen, “Gümüşhane’de bir ilki başlattık ve Yeni Mahalle’ye muhtar ve taziye evi yapıyoruz. Rabbime şükürler olsun ki, Gümüşhane’de ilkleri hep biz başlatıyoruz. Buradaki çalışmalarımız da hızla devam ediyoruz. Kısa sürede buradaki projemizi tamamlayacağız” dedi.

HASANBEY MAHALLESİ ÖRNEK MAHALLE PROJESİ BAŞLIYOR

Başkan Çimen, Karşıyaka Mahallesi’nin ardından Hasanbey Mahallesi muhtarı Hamza Bayrak ile Hasanbey Mahallesi’nde yapımına başlanacak olan Örnek Mahalle projesi yerini de inceleyerek, “Yeni Mahallemizin ardından Hasanbey Mahallemizde ikinci Örnek Mahalle projemizin başlangıcını veriyoruz. Şehrimizin her mahallesini örnek mahalle yapacağız. Her mahallemizde gerek taziye, gerekse muhtar evi olacak. Buralarda özellikle ramazan aylarında bir araya gelerek iftar programları düzenleyeceğiz” ifadelerine yer verdi.

GENÇLİK PARKI İNŞAATI YILSONUNDA TAMAMLANACAK

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın katılımıyla 19 Mayıs 2015’te temeli atılan Gençlik Parkı inşaatını inceleyen Başkan Çimen, “Şehrimiz için çok önemsediğimiz projelerimizden birisi olan Gençlik Parkımızın yapımı hızla devam ediyor. Buraya ek olarak Karşıyaka Tabiat Parkı’na ulaşım sağlayacak şekilde bir teleferikte ekledik. Buraya gelen vatandaşlarımız diledikleri halde teleferikle Karşıyaka Tabiat Parkı’na ulaşımını sağlayabilecek. Yine bu projemizin yanı sıra Modern Pazaryeri projemizin de çalışmalarına devam ediliyor” diye konuştu.

KÖPRÜ KORKULUKLARI DEĞİŞTİRİLİYOR

Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi köprüsü üzerindeki demir korkulukların değiştirilme çalışmalarını da inceleyen Başkan Çimen, “Burada daha önce yapılan demir korkulukları daha modern ferforjeler ile değiştiriyoruz. Şehrimizin her noktasını güzelleştirmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız” ifadelerine yer verdi.

BİRİLERİ HEP KONUŞACAK

Başkan Çimen, Gümüşhane için planladıkları tüm projeleri tek tek hayata geçirmeye başladıklarını kaydederek, “Birileri hep iş yapamadığımızı konuşuyor. Konuşmaya devam etsinler. Onlar konuşacak, biz yapacağız. Bizim hedefimiz Gümüşhane’nin kaybolan yıllarını kısa zamanda geri kazanmak. Şehrimizde bir değişim hamlesi başlattık ve bunu sürdüreceğiz. Vatandaşlarımızın dua ve desteği ile şehrimizi güzelleştirmeye, geliştirmeye devam edeceğiz” dedi.