Başkan Çimen’in 19 Mayıs mesajı

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. Başkan Çimen, 19 Mayıs 1919’un bağımsızlığımız adına bir milat olduğunu ve milli hafızamızda önemli bir yer edindiğini kaydederek, mesajında şunları kaydetti: “19 Mayıs, Türk Milleti’nin yeniden doğuşunun günüdür. İstiklal mücadelemizin sembolü olan 19 Mayıs günü, aynı zamanda milli hafızamızda çok önemli yer tutan 23 Nisan, 30 Ağustos ve 29 Ekim gibi destansı başarıların da kaynağıdır. 19 Mayıs 1919 bir ruhtur, bir inançtır, kararlılıktır, bağımsızlıktır. Türk ulusunun sesinin yükseldiği gündür. Atatürk’ün gençliğe armağan ettiği ve ‘Gençlik ve Spor Bayramı’ olarak kutlanan 19 Mayıs’ta bizde Belediye olarak çok anlamlı bir projemizin temelini atıyoruz. Ülkemizin en büyük serveti gençlerimizdir. Bizler, genç nesillerimizin gelecekte çok daha iyi imkanlara kavuşması, dünya gençleriyle rekabet edebilecek donanıma, birikime sahip olabilmeleri için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle yad ediyor, sevgili gençlerimizin ve tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı yürekten kutluyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum.”