Gümüşhanevi Hazretlerinin Vefat Yıldönümü

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevi Hazretleri’nin vefatının 122. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Çimen, büyük İslam alimi hemşerimiz Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevi Hazretleri’nin 13 Mayıs 1893 tarihinde rahmeti rahmana kavuştuğunu anımsatarak, “Bizler, tarih boyunca, Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevi Hazretleri’nin hemşerisi olmaktan, büyük gurur ve şeref duyduk. Onun hemşerileri olarak ona layık şekilde hareket ettik. Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevi Hazretleri’nin geride bıraktığı eserleri bizler içinde önemli bir ilham kaynağı olacaktır. Vefatının 122. Yıl dönümünde Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevi Hazretleri’ni rahmet ve minnetle anıyorum” dedi. Başkan Çimen ayrıca, Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevi Hazretleri Anma etkinliği düzenleyeceklerini belirterek, “Bilindiği gibi Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevi Hazretleri vefatı nedeniyle her yıl anma etkinlikleri düzenleniyordu. Bu yıldan itibaren bundan sonra Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevi Hazretleri Anma törenlerini Gümüşhane Belediyesi olarak biz yapacağız. Bu ayın 21’inde düzenleyecek olduğumuz anma etkinliklerinde kasamında Amir Ateş ilahi grubunu ilimize getireceğiz” diye konuştu.