Başkan Çimen’den 1 Mayıs mesajı

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle mesaj yayınladı. Başkan Çimen, başta Gümüşhane Belediyesi işçileri olmak üzere tüm işçilerin bayramını kutlayarak, işçilerin haklarında herhangi bir kaybın yaşanmaması için çok büyük gayret gösterdiklerini kaydetti. İşçilerin alın terlerinin çok önemli olduğunu kaydeden Başkan Çimen, “Belediyemizde işçinin hakkının zamanında ve tam olarak ödenmesi konusunda üzerimize düşeni yapıyoruz. Şunu çok rahatlıkla söyleyebiliriz ki, bu konuda çok iyi bir noktadayız. İşçimizin alnının teri kurumadan hakkını teslim ediyoruz. Belediyemiz, işçi hakları ve memur ve işçilerimizin emeklerinin karşılığının verilmesi konusunda örnek belediyeler arasında yer alıyor” dedi. Başkan Çimen, Gümüşhane Belediyesi’nin bir aile olduğunu ifade ederek, “Hangi görevde olursak olalım hepimizin tek amacı halkımıza hizmet etmek. El birliğiyle halkımıza en iyi şekilde hizmet etmek için çalışıyoruz. Her bir personelimiz bizim için eşit mesafededir. Çalışanlarımızla sürekli iç içeyiz ve hizmet için aynı sofradayız. Bu nedenle onların her zaman yanlarındayız. Hükümetimiz tarafından, işçi kardeşlerimizin çalışma koşulları, sosyal hakları ve güvenliği gibi birçok reform niteliğinde düzenlemeler yapıldı. Ayrıca AK Parti iktidarında işçi ve emekçiye kıdem tazminatı, toplu iş sözleşmesi, iş güvenliği, yıllık izin ve sosyal imkanlar gibi konularda da pek çok haklar sağlandı. Onlara sağlanan hakların artarak devam edeceğine inanıyoruz. Son olarak hükümetimiz tarafından Karayollarında çalışan 6 bin 417 taşeron işçisi kadroya alındı. Bu da hükümetimizin işçiye verdiği önemin en büyük örneğidir. Bu duygu ve düşüncelerle evine helal alın teri ile ekmeğini götüren, çoluk çocuğuna rızkını temin etme derdinde olan yiğit ve mert memur ve işçi kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyorum. İşçi ve emekçilerin bayramı olan 1Mayıs'ın barış ve huzur içerisinde kutlanmasını diliyorum" ifadelerine yer verdi.