Belediye’den muhteşem Kutlu Doğum programı

Gümüşhane’de Belediye Başkanlığı ve AK Parti Üniversite Gençlik Kolları Teşkilatı (ÜNİ-AK) ortaklığında Kutlu Doğum Programı düzenlendi. Aydın Doğan Spor Salonunda gerçekleştirilen programda Veda Hutbesi, şiirler, konferans ve Abdurrahman Önül ilahi dinletisi ile semazen gösterileri gerçekleştirildi. Yoğun ilgi gören programa Milletvekilleri Doç.Dr. Kemalettin Aydın, Feramuz Üstün, Belediye Başkanı Ercan Çimen, AK Parti İl Başkanı Hakkı Gündüz, Kadın Kolları Başkanı Şükriye Karabulut Orhan, Gençlik Kolları Başkanı Hamdi Özer, İl Genel ve Belediye Meclisi üyeleri ve özellikle kadınlardan oluşan çok sayıda vatandaş katıldı. Programda konuşan Belediye Başkanı Ercan Çimen, Belediyelerin yalnızca asli görevleri olan yol, su, kanalizasyon yapmadığını belirterek, “Her ay elimizden geldiği kadarıyla sizlere farklı etkinlikler düzenliyoruz. Geçtiğimiz hafta sinema gösterimi yaptık. Bugün de Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle bir araya geldik. En kısa zamanda da Nihat Hatipoğlu hocamızı da sizlerle buluşturacağız. Mayıs ayında da Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi anma programı düzenleyeceğiz. Allah bizlere fırsat verdikçe hem şehrimize, hem ülkemize, hem milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Sizlerin duasını alarak şehrimizde güzel hizmetlere bu ay içerisinde başlıyoruz. Bir yıl çalıştık, ayaklarımızı sağlam yere bastık, kaynaklarımızı oluşturduk. Bu şehrin sorunlarını biliyoruz” dedi. AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün de konuşmasında Belediyelerin temel görevlerinin yanında en önemli görevlerinin başında yeni nesillere ve gençlere Peygamber sevgisini aşılamak olduğunu söyledi. Üstün, “Peygamberinin hadislerini, yaşantısını örnek alan bir nesil zillete uğramaz. İslam alemindeki sıkıntıları hepimiz biliyor ve yakından görüyoruz. Dünya nüfusunun yüzde 23’ü Müslümandır. Ama akan kanın yüzde 100’e yakını da Müslüman kanıdır. Bunun bir tek sebebi vardır. Müslümanların Muhammedi bir ahlakla ahlaklanmış olmamasındandır. En önemlisi budur. Peygamber efendimize geliş vesilesi sorulduğunda ‘Ben güzel ahlakı tamamlamak üzere geldim’ diyor. Peygamberimizin ahlakıyla çocuklarımızı ahlaklandırmak en önemli işimizdir. Bu tür programların sayısını artıracağız ve milletin ümmet şuuruna ulaşmasını sağlayacağız. Dünyanın dört bir tarafındaki Müslümanın ayağına diken battığı zaman Gümüşhane’de ki Müslümanın içinin sızlaması gerekir. Böyle olduğumuz zaman Müslümanlar başlarına gelen sıkıntılardan kurtulurlar” dedi. AK Parti Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın ise salonu dolduran annelere seslenerek “Yeni nesil sizlere emanet. Yeni nesli Peygamber efendimizin ahlakıyla, erdemiyle ve sünnetiyle yetiştirmek sizlerin en büyük görevi” ifadelerini kullandı. Aydın, “Türkiye Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu bir sistemle, dün sokak duvarlarını yazan, 12 Eylül’de 5’er bin kişiyi karşılıklı öldüren gençlik, bugün Peygamber efendimizin kutlu gecesini kutluyor. Üniversite kapılarında çocuklarımızın ötelendiği, sorgu odalarında ne muamele gördüğünü hepimiz biliyoruz. Bu ülkeyi seven, dinini, imanını ve Müslüman kardeşini seven, dünyanın öbür ucunda ki Müslüman için gözünü kırpmadan ölüme gidebilecek yeni nesilleri hep beraber yetiştireceğiz” diye konuştu. Açılış konuşmalarının ardından Eğitimci-Yazar Niyazi Karabulut tarafından “Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in Gösterdiği Düsturda Yaşama Ahlakı” konulu konferans verildi. “PEYGAMBERLER, KULLARI MEVLA’YA GÖTÜREN KILAVUZLARDIR” Karabulut, Allah’ı tanımak için Peygamberini de iyi tanımak gerektiğine vurgu yaparak, “Ancak Resulullah’ı sevmenin gerekçesi Allahu Teâla’nın onu sevgili diye anmasıdır. İnanan için Allah’ın sevdiğini sevmemek olur mu? Peygamberler, kulları Mevla’ya götüren kılavuzlardır. Onlar Allahu Teâla’nın seçtiği müstesna kullar” dedi. Hz. Peygamber'i sevmenin her mümin için en gerekli ibadetlerden birisi olduğuna değinen Karabulut, “Yüce Allah, bu ayet-i kerimede bütün müminlere Peygamberine salât ve selâm etmelerini emretmekte ve O'na saygı göstermelerini istemektedir. Hz. Peygamber’den rivayet edilen çok sayıda Salavat-ı Şerife vardır. Bunları okumak, mümkün olduğu kadar çok salat ve selam getirmek, Peygamberimizin sevgisini celbeder, şefaatine sebep olur. İşte Hz. Peygamber'i gerçekten seven her Müslümanda bu vasıfların bulunması gerekir. Aksi halde insan tam manasıyla imanın meyvesinden istifade edemez ve Hz. Peygamber’in şefaatine nail olamaz” diye konuştu. Üniversite öğrencileri tarafından şiirler ve Veda Hutbesinin seslendirilmesinin ardından semazen gösterisi eşliğinde Abdurrahman Önül ilahi dinletisi ile program sona erdi.