Belediye Başkanı Çimen’in 12 Mart mesajı

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle mesaj yayınladı. Başkan Çimen, İstiklal Marşı’nın milletimizin ortak sesi ve vicdanını temsil ettiğini belirterek, “Tarih boyunca milletimiz, büyük mücadeleler vermiş ve vatanını canından aziz bilmiştir. Bunun en güzel örneklerinden biri de milli mücadele dönemidir. Kurtuluş Savaşı'nda Büyük Atatürk önderliğinde adeta küllerinden yeniden doğan Türk milleti, bağımsızlık aşkını tüm dünyaya en güçlü biçimde göstermiştir. Bugün bir kez daha Türk Milletinin zaferini ve bayrağımızın kutsallığını en güzel duygularla anlatılan İstiklal Marşımızın TBMM’de kabul edilişinin yıldönümünü kutluyoruz. İstiklal Marşı ecdadımızın bağımsızlık ve özgürlüğü uğruna vermiş olduğu tarihi şahlanışın, onur ve gurur mücadelesinin en güzel anıtıdır. Ben inanıyorum ki, aziz milletimiz kendisine armağan edilen bu eşsiz marşın her bir kıtasını, her bir dizesini kalbinin derinliklerinde hissetmeyi sürdürecektir” dedi. Mehmet Akif Ersoy’un ülkesi uğruna var olma mücadelesinin verildiği bir dönemde milletin yüreğinde ses olduğunu ifade eden Başkan Çimen, “Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, içinde yaşadığı toplumun değerlerini çok iyi biliyordu. Bu nedenle onun kaleminden çıkan İstiklal Marşı milletimize mal oldu. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un kaleme aldığı dizeler, milletimizin kahramanlığını, eşsiz mücadelesini, azmini ve cesaretini ölümsüzleştirmiştir. Bizi biz yapan, bizi bir millet kılan vazgeçilmez değerlerimizin en önemli ifadesi olan İstiklal Marşımız, ilelebet vatan semalarında yankılanacaktır. Bu düşüncelerle, İstiklal Marşımızın kabulünün 94. yıl dönümünü kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere, bu büyük eseri aziz milletimizin Milli Marşı olarak bizlere armağan eden Büyük Millet Meclisimizin bütün üyelerini ve bütün istiklal kahramanlarımızı rahmetle, şükranla anıyorum” ifadelerine yer verdi.